FotoreportážeNepropásněteTipy na výletyVolný čas

Jedna rodina: Karel je zpátky u Kláry. My víme, kde teď spolu bydlí

Rádi se díváme na seriál Jedna rodina. Vy taky? Po novém roce nás tam ostatně čeká řada změn, přibyde spoustu nových postav (v podání Patricie Pagáčové, Vincenta Navrátila, Petra Čtvrtníčka a dalších) a nově budou týdně hned dva nové díly, místo jednoho, jak tomu bylo doposud. 

Ale… představte si, my jsme dlouho uvažovali nad tím, kde stojí dům Kláry. Byl nám totiž povědomý, hlavně mému muži. Mému drahému to vrtalo hlavou opravdu hodně a hodně dlouho. S otevřenou mapou seděl na gauči, potom s ní chodil po domě při různých domácích činnostech, div s ní neseděl i na toaletě. Až pak najednou se ozval vítězoslavný výkřik: „Mám to! Představ si, vím, kde to je! Je to na mém nejvíc oblíbeném místě!“

Milovníci vážné hudby: V sobotu si užijete Janáčka v Nymburce

A víte, jaké to nejvíc oblíbené místo mého muže je? Jsou to Dívčí hrady a přírodní památka Ctirad! Najdeme je nad Strakonickou silnicí, vedoucí na jih Čech. Nejenže jsou zde krásné procházky a výhledy do krajiny. Posledních pár let je zde také ohrada s převaláky, které sem přivezla ZOO Praha.

Dívčí hrady

Na přírodní památce Ctirad se našly údajně první české zkameněliny. Od ní dojdete až k bývalému hradišti Děvín. Výrazný vrch má nadmořskou výšku 310 metrů a leží na pomyslné hranici Hlubočep a Radlic. Výraznou zříceninu tady nečekejte, nedochovala se. Můžete všeák vidět zvlněnou krajinu v místech, na nichž hrad stával.

Tajemství seriálu Specialisté? Natáčecí místo i záhada „obživlé“ nevěsty Nesvačilové

Podle pověstí Aloise Jiráska si zdejší tvrz postavily ženy po smrti kněžny Libuše a pod vedením bojovné Vlasty, o které jste již určitě také slyšeli, zatápěly knížeti Přemyslovi z protějšího Vyšehradu.

 

Související obrázky:

Napsat komentář