Uvařte siZajímavosti z kraje

Zdravý rychlý recept. Luxusní kung-pao zvládnete za pár minut

Kung pao je mezi Čechy celkem oblíbený pokrm, který už ale ne zdaleka každá restaurace vaří. Ne každý se do něho však pustí, protože panuje obava, že se nejedná o nejjednodušší recept. Je to přitom celkem snadná dobrota, jíž uvaříte vyložene za pár minut. V podstatě to, co budete vařit nejdéle je rýže.

Ingredience:

kuřecí prsa
2 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce světlé sojové omářky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce oleje
3 jarní cibulky nakrájené
5 stroužků česneku
5 cm zázvoru
škrob
rýže
sůl
pepř
1 vejce
chilli paprička
arašídy

sklenička vody

Kuřecí maso nakrájejte na kousky, přidejte vejce a 2 lžíce škrobu a vše promíchejte. Na oleji orestujeme na poloviny nakrájený černek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme chilli papričku. Pokud chocete, aby pokrm pálil jen tak lehce, nechejte ji vcelku a po uvaření ji vytáhněte. Pokud jste milovníci ostrého, nakrájejte ji. Přidejte nadrobno nakrájený zázvor a česnek, zarestujte.

Kde se v létě natáčela Zlatá labuť? Tento zámek přeje lásce už po staletí

 

Poté do pánve, nebo lépe voku přidejte kuře, zarestujte jej z obou stran a vyjměte. Přidejte všechny ostatní ingredience a sololte/dopepřete podle chuti. Pokud je omáčka řidká, zahustěte škrobem.

Na závěr přidejte kuře, ale už ho příliš neprohřívejte, aby nebylo vysušené. Podávejte s rýží.

Autor: Alena Píchlová

Související obrázky:

Napsat komentář