FotoreportážeVolný časZajímavosti z kraje

Dámy ovládly boleslavský Cinestar: Tombola plná cen i vtipný Vánoční příběh

Welcome drink, pohoštění i možnost nakoupit pár drobností se slevou. A jako bonus tombola a skvělý zážitek díky filmu Vánoční příběh. Tak to v úterý 22. listopadu vypadalo na Dámské jízdě v mladoboleslavském Cinestaru. 

Kino Cinestar pravidelně pořádá akce pro své diváky a v tomto případě především divačky. V obchodním centru Bondy v Mladé Boleslavi tak v úterý vyhlásili tzv. Dámskou jízdu a redakce Středočeského magazínu tam také měla své zastoupení. 

Nejprve nás v prostorách foodcourtu obchodního centra čekal doprovodný program v podobě ochutnávek nových vánočních receptů od Thermomixu. Slavnostně jsme si mohli připít welcome drinkem a co je zajímavé, když jsme s kolegyní dorazily na místo, zbýval už jen jediný nealko drink, zatímco těch alkoholických bylo na stolečku ještě poměrně hojné množství. Dámy se tak pravděpodobně buď trochu upejpaly, nebo, a to je možná pravděpodobnější, zkrátka přijely do kina autem a věděly, že je ještě čeká další cesta za volantem.

Líbila se mi stylová výzdoba, tematicky už odpovídající blížícím se vánočním svátkům. Nechyběl ozdobený stromeček, zábradlí zdobily červené vánoční ozdoby ve tvaru koulí. A především místní personál byl perfektně sladěn – okamžitě jste je poznali díky veselým santovským čepičkám či motivům vánočních sobíků. Mně osobně pak ještě zaujalo tričko jedné z přítomných dam – měla na něm totiž motiv skleničky vína, rovněž se santovskou čepicí. 

IMG_6739-scaled

Jeden moderátor na 200 žen

Nastal pomalu čas se přesunout do sálu, i když zkoordinovat zhruba 200 žen není zrovna snadný úkol. Možná proto začal program o něco později, nebo za to mohla menší fronta u »štípání lístků«, kde se předávaly také papírky do tomboly. Bohužel se řada tvořila přímo nad eskalátorem, což mohlo dopadnout pořádnou kolizí. Ale ustálo se to. Přímo u vchodu do sálu číslo 1 si mohly divačky vzít také pivo Stella Artois, a to i nealko verzi. 

Pak už přišel moderátor Rádia Kiss, a co stojí za zmínku, jeho jméno nebylo na oficiální pozvánce uvedeno. A popravdě jsem ani nezaregistrovala, zda se nám v úvodu vůbec představil, nebo ne. Možná počítal s tím, že ho všichni známe, případně tušil, že pozornost všech dam v sále si stejně nedokáže udržet. Co jsem tak pozorovala, skutečně nikde nebyl schovaný žádný pán, a popravdě asi dobře udělal, protože by se tam zřejmě opravdu necítil ve své kůži. Co chvíli to tam hučelo jako v úle, různé skupinky si povídaly, ozýval se bujarý smích i křoupání popcornu či nachos. 

„Koukám, že vás je tu opravdu hodně. Co z toho plyne? Začíná Mistrovství světa ve fotbale a chlapi chtějí mít doma klid, tak vás poslali sem. Snad vám to i zaplatili,“ okomentoval tu nadvládu něžného pohlaví pan moderátor, který se nás zpočátku dokonce i ptal, jestli už pečeme vánoční cukroví, nebo to máme v plánu následující víkend. Pár rukou se samozřejmě zvedlo. „Á, milionáři se ozvali,“ reagoval na současné vysoké ceny různých ingrediencí. Dokonce se zajímal, jestli jsme si snad cukr a máslo nakoupili v létě ve velkém množství. Zdálo se ale, že zásoby si nikdo moc nedělal…

Během tomboly si pak moderátor trochu pletl barvy, ale nakonec se podařilo majitelky žlutých i zelených lístečků a tedy výherkyně najít. Zvedaly se divačky z různých řad, ať již z těch zadních, či několikrát přímo z první řady. Přímo před námi pak jedna dáma dokonce přelezla dokonce i zábradlí, aby nezdržovala. 

Ve hře byly například poukazy na noční prohlídku zámku Loučeň, návštvu hradu a zámku Staré hrady u Jičína, knižní ceny, poukazy do Starbucksu či do aquaparku Babylon, kosmetické balíčky od Oriflame i Mary Kay, občerstvení od Thermomixu, kapsle do kávovaru Dolce Gusto či dárky od různých dalších sponzorů (například BK Mladá Boleslav, Spolehlivá účetní, Bruslaři Mladá Boleslav, Intersport,…

Liposukce jako dárek

Jedna paní měla dokonce štěstí a dostala větší balení piv Stella Artois, s nímž jí musel pomoct pracovník kina. Odnesla si ale také kosmetiku – tomu se říká šťastná ruka.

Zajímavě působily i výhry poukazů do Studia33. Kromě lymfodrenáže, u níž si moderátor zřejmě nebyl jistý, o co se vlastně jedná, totiž jedna mladá slečna vyhrála také poukaz na liposukci v hodnotě 1800 Kč. „Nemusíte se na Vánoce šetřit,“ oznamoval jí radostně, že se může pořádně přecpat cukrovím a pak tuk jen odsaje. Těžko říct, zda slečna skutečně takové šance využije, nebo spíš proceduru někomu věnuje jako dárek… Chtěli byste ale najít pod stromečkem liposukci? Já tedy ne:).

Po zhruba 15 minutách tomboly tak přišel ten skutečný dárek pro všechny přítomné – předpremiéra nového filmu Ireny Pavláskové s trochu obyčejně znějícím názvem Vánoční příběh, ale zato s bohatým a pestrým obsazením. Zahráli si tu Jiřina Bohdalová, Karel Roden, Jana Bernášková, Hynek Čermák, Jana Plodková, Jan Nedbal, Sara Sandeva, Jaroslav Plesl, Máša Málková, Lucie Kožinová, Anna Fialová, Vladimír Polívka, Jitka Sedláčková, Pavel Kříž, Jiří Lábus a Oldřich Kaiser či dokonce francouzský komik Pierre Richard.

 V mozaice několika prolínajících se příběhů, odehrávajících se na Štědrý den, jsme řešili především rodinné vztahy a lásku, ale také jisté pracovní a manželské krize. Všechny dějové linky nám byly představeny s lehkostí a vtipem, a tak co chvíli kinosálem zněl hurónský smích, leckdy ještě chvíli předtím, než to zřejmě tvůrci zamýšleli. 

Slzy smíchu

A ačkoliv filmy podobného ražení občas rády hrají i na melancholickou strunu a snaží se nás dojmout, tohle nebyl ten případ. Pokud vůbec někdo ronil slzy, byly to rozhodně slzy smíchu. Podrobnější dojmy z filmu Vánoční příběh přineseme ještě v samostatném článku, ale v podstatě bychom ve zkratce mohli tento snímek označit za jednu z těch lepších českých romantických komedií ze současnosti. 

Přesto na závěr filmu obecenstvo nijak okatě nejásalo a nedošlo na žádný spontánní potlesk. Naopak by se spíše dalo říct, že se všichni ze sálu snažili dostat co nejdřív ven. Ženské publikum totiž »jako jeden muž« zamířilo směrem k toaletám. Okamžitě se vytvořila fronta, ale naštěstí byly k dispozici další toalety mimo prostory kina. Sice to na první pohled vypadalo, že tuto část obchodního centra již uzavřeli, ale ochranka se nad horou divaček naštěstí slitovala. Myslím, že pánové dobře udělali, jelikož jinak by Dámská jízda dostala hned trochu jiný význam :). 

 

 

Související obrázky:

Jeden myslel na “Dámy ovládly boleslavský Cinestar: Tombola plná cen i vtipný Vánoční příběh

Napsat komentář