Uvařte si

Pravé italské rizoto s houbami. Tento recept si okamžitě zamilujete

Houbová sezona je v plném proudu. Dneska si představíme rychlý a naprosto úžasný recept na pravé italské rizoto. Za tohle jídlo se opravdu nebudete muset stydět.

Ingredience na 4 porce:

4 hrstě rýže – vyvarujte se predvařené

5-6 středně velkých hub (úplně nejlepsi jsou hřiby či lišky, ale směsí také nic nepokazíte)

2dcl bílého suchého vína

Voda nebo vývar

Trocha olivového oleje 

Parmezán nebo jiný oblíbený sýr ( jen ne proboha eidam)

Sůl 

Na lžíci oleje opečeme rýží. Přidáme k ní cibuli a pokrájené houby. Vse necháme chvíli opražit. Poté směs zalijeme naběračkou vývaru ci vody, podle toho co máme. Za stálého míchání přidáváme námi zvolenou tekutinu dokud rýže nezměkne, ti je chvíle, kdy přidáme víno a syr. Sýr necháme rozpustit podáváme. Na talíři můžeme ještě zastrouhnout sýrem. Pokrm by se měl jíst hned. Pokud vychladne, ztratí krémovost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Související obrázky:

Napsat komentář