Houbové halušky, rychlá mňamka za pár korun

Houby už někde začínají  růst, případně máte loňské zásoby, nebo v obchodě za rohem zrovna měli krásné  žampiony…. Na každý pár pro vás budou houbové halušky přesně to pravé, je to rychlé, levné a výtečné!

Co budeme potřebovat?

Na 4 porce

3 větší brambory

0,4 kg polohrubé mouky

sůl

0.5 kg hub

sádlo

tučnější sýr

smetana

slanina podle chuti

Brambory si nastrouháme na nejjemnějším struhadle, přidám do nich mouku, sůl a promícháme. Pokud by těsto bylo pořád řídké, tak přisypeme mouku tak, abychom jej zahustili.

Na pánvi si rozpustíme kousek sádla – cca jednu lžíci, přidáme houby a opékáme. Mezitím si ve velkém hrnci dáme vařit dostatek vody. Jakmile voda začne vřít, tak pomocí haluškovače nebo cedníku s velkými dírami připravíme halušky (protlačujeme vařečkou či obracečkou skrze díry). Ty jsou v podstatě záhy hotové – stačí 2 minutky vaření. 

Do hub přidáme tučnější sýr – podle chuti, chceme, aby nám to udělalo omáčku – a smetanu – také podle chuti. Krátce necháme probublat, promícháme s haluškami, které jsme slili a podáváme.

Podobně jako na brynzové halušky můžeme na talíři posypat opraženou slaninou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *