Zdravá a s minimem kalorií. Jáhlová kaše je skvělý start dne
Jáhlovou kaši jsem si oblíbila při mém posledním pokusu o hubnutí (který mimochodem stále běží a celkem funguje). Kaše z pytlíčku mě totiž přestaly bavit, nehledě na to, že jsou plné kdo ví čeho (a hlavně cukru). Recept je přitom extrémně jednoduchý.
Prázdniny s Broučkem: Recept na letní pohodu – Středočeský Magazín (stredocesky-magazin.cz)
Ingredience:
Jáhlové vločky (koupíte třeba v Lidlu) – 5 lžic
Jablka strouhaná – 2
Javorový sirup – asi jeden panák
Voda – asi půl litru
Kokosový olej – asi jedna čajová lžička
Kultura pod hvězdami: Konopiště ovládnou Dracula a Děti ráje (stredocesky-magazin.cz)
Vločky namočíme, stačí hodinka, kdyby ubylo hodně vody, dolijeme. Přidáme ostatní ingredience a vaříme do změknutí.
Kdo má rád, přisype si skořici. Kaše vyjde asi na tři porce. Buď si jí můžete dát s rodinou, nebo si každé ráno část odebrat. Výborná je s ovocem. Já si k ní dávám jablko, ananas, či banán.