Uvařte siVolný čas

Upečte si žitný perník, po kterém se netloustne

Perník mají všichni, většinou, rádi. Je to skvělý zákusek, či dezert, kterým se prostě zavděčíte. Dneska si zkusíme udělat variantu, která potěší i dietáře, nebo ty, kteří se jednoduše snaží o zdravější životní styl. Odlehčíme ho a prodloužíme si trochu život.

Ingredience:

2 hrnky žitné mouky
1 prášek do perníku
1/2 hrku hnědého cukru, případě medu
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
špetka soli
2 vejce

Botox Carrie a duch Božského: Nový Sex ve městě And Just Like That PODCAST

Nejprve smícháme sypké ingredience, poté přidáme mokré. Vypracujeme těsto, které pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut – zkoušíme špejlí. Ve chvíli, kdy se těsto nelepí, máme upečeno. Můžeme přidávat podle chuti ořechy, rozinky či rum. Po vychladnutí perník podélně rozkrojíme a namažeme oblíbenou, ideálně pikantní, marmeládou. Dobrou chuť!

Autor: Alena Píchlová

Související obrázky:

Napsat komentář