Upečte si žitný perník, po kterém se netloustne
Perník mají všichni, většinou, rádi. Je to skvělý zákusek, či dezert, kterým se prostě zavděčíte. Dneska si zkusíme udělat variantu, která potěší i dietáře, nebo ty, kteří se jednoduše snaží o zdravější životní styl. Odlehčíme ho a prodloužíme si trochu život.
Ingredience:
2 hrnky žitné mouky
1 prášek do perníku
1/2 hrku hnědého cukru, případě medu
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
špetka soli
2 vejce
Botox Carrie a duch Božského: Nový Sex ve městě And Just Like That PODCAST
Nejprve smícháme sypké ingredience, poté přidáme mokré. Vypracujeme těsto, které pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut – zkoušíme špejlí. Ve chvíli, kdy se těsto nelepí, máme upečeno. Můžeme přidávat podle chuti ořechy, rozinky či rum. Po vychladnutí perník podélně rozkrojíme a namažeme oblíbenou, ideálně pikantní, marmeládou. Dobrou chuť!
Autor: Alena Píchlová