Uvařte siVolný čas

Losos je hotový za pár minut. Tenhle recept budete milovat

Losos rozhodně patří mezi jednu z nejoblíbenějších ryb. Nespornou roli ve výběru tohoto masa určitě hraje i fakt, že ve filetech, které jsou běžně k dostání v supermarketech, nebývají kosti. Losos je také velmi vhodný při dietách, či redukci váhy. Tento naprosto snadný recept váš žaluek určitě nezatíží a bude vám chutnat. Zvláště v tomto období je navíc ideálním zdrojem vitamínu D.

Ingredience

Losos
Tarhoňa
Kokosové mléko
Roquefort / Niva
Zelenina podle chuti
Sůl/pepř

Do většího hrnce s vodou dáme vařit tarhoňu. My jsme dělali cca dvě porce, což odpovídalo jednomu středními hrnku. Na rozpálené nepřilnavé pánvi mezitím opékáme lososa. Nejprve jej dáme kůží dolu, po cca 3 minutách otočíme. Ryba by neměla být syrová, ale ani vysušená.

Známe další místo z Ordinace: Kde psychopatka Lea sváděla Čenského

Tarhoňu slijeme a vložíme do větší mísy, přidáme k ní nakrájenou zeleninu a zamícháme. Mezitím vyjmeme z pánve lososa a dáme jej odpočívat travou. Do pánve nelijeme cca půl konzervi kokosového mléko a necháme v něm rozpustit asi 5 gramů námi vybraného sýra.

Omáčku malijeme do tarhoni, dosolíme a dopepříme podle chuti. Pozor – jak Roquafort tak Niva je slaný sýr. Ochutnáváme. Podáváme pak společně s lososem, ideální je jej zbavit kůže a rozdělit na měnší kousky.

Související obrázky:

Napsat komentář