Uvařte siVolný čas

Recept: Celer a salám nikdy. Jak na nejlepší bramborový salát?

Podle mého názoru do bramborového salátu nepatří celer, salám a o okurkách mám taky velké pochybnosti. Pojďme se podívat na to, jak se salát vaří u nás. No a schválně – jak ho děláte vy? Napíšete nám to?

Ingredience:

1 kg brambor
Mrkev
6 vajec
Zakysaná smetana
Kapka oleje
Hořtice
Majonéza
Sůl
Pepř

Brambory si uvařte klidně den dopředu spolu s mrkví a vejci. Vše oloupeme. Brambory a mrkev nakrájíme do větší mísy, přidáme zakysanou smetanu, lžíci majonézy, lžíci hořtice, lžičku oleje (slunečnicového, či olivového), sůl a pepř podle chuti.

Slzy, zmar, vztek – krádež za skoro 10 tisíc. Děkuju Ježíšku!

Vše promícháme a přidáme nakrájená vejce. Znovu promícháme, vajíčka se nám tolik nerozbijí. Před podáváním salát nikdy nedávám do lednice a obvykle do něj nepřidávám ani okurky, připadá mi, že kvůli okurkám je potom rychle vodnatý a to mi nechutná. 🙂

 

 

Související obrázky: