Banánový chleba zvládnete levou zadní. Je to snadné a chutné
Naprostá paráda, to je banánový chlebík, neboli banana bread. Jak na něj?
Tahle dobrota se vám určitě dostane pod kůži. Recept je celkem zajímavý. Výsledný produkt je skvělý s máslem, s marmeládou, s Nutellou, ale klidně se dá jíst i jen tak, jako vláčná a jemný buchta.
Ingredience
3 velmi zralé banány
1,5 hladké mouky
1/2 hrnku mléka
cca 8 dkg Hery
3 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
1/2 tvarohu
Můžete přidat: Ořechy, čokoládu, kakao, rozinky
Banány rozmačkáme na kaši. Přidáme do nich mouku, kypřící prášek, mléko, mouku, tvaroh a cukr. Vymícháme vláčné těsto, které nalijeme do pečícím papírem vyložené formy. Ideálně do jeleního hřbetu, či do bábovky.
Dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 3/4 hodiny. Špejlí zkoušíme zda je pečeno, pokud se nám těsto přestane lepit na špejli, máme hotovo. Dobrou chuť.