Banánový chleba zvládnete levou zadní. Je to snadné a chutné

Naprostá paráda, to je banánový chlebík, neboli banana bread. Jak na něj?

Tahle dobrota se vám určitě dostane pod kůži. Recept je celkem zajímavý. Výsledný produkt je skvělý s máslem, s marmeládou, s Nutellou, ale klidně se dá jíst i jen tak, jako vláčná a jemný buchta. 

Ingredience

3 velmi zralé banány

1,5 hladké mouky

1/2 hrnku mléka

cca 8 dkg Hery

3 lžíce cukru

1 prášek do pečiva

1/2 tvarohu

Můžete přidat: Ořechy, čokoládu, kakao, rozinky

Banány rozmačkáme na kaši. Přidáme do nich mouku, kypřící prášek, mléko, mouku, tvaroh a cukr. Vymícháme vláčné těsto, které nalijeme do pečícím papírem vyložené formy. Ideálně do jeleního hřbetu, či do bábovky.

Dáme péct na 180 stupňů, zhruba na 3/4 hodiny. Špejlí zkoušíme zda je pečeno, pokud se nám těsto přestane lepit na špejli, máme hotovo. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.