Zajímavosti z kraje

Roboti ve výuce budoucnosti. Takhle nějak to funguje

V pátek 25. března se byli pedagogové z ORP Lysá nad Labem podívat na milovické Základní škole TGM. Tamní paní ředitelka Lada Flachsová, spolu se svými kolegy, si pro přihlášené zájemce, pedagogy a další odborníky zapojené v pracovních skupinách lysské místní akční skupiny, připravila velmi zajímavý program. Během toho měli účastníci možnost vidět robotiku a další technické vychytávky v praxi, a že na ZŠ TGM mají opravdu širokou škálu nejrůznějších technických vychytávek. Akci pořádala místní akční skupiny v ORP Lysá nad Labem právě s milovickou základní šklou.

Určitě je přínosné sledovat kolegy přímo při práci s dětmi v hodině. Byla jsem na hodině s tablety a s beeboty. Mrzí mě, že jsem nemohla vidět hodin více, ale je jasné, že by na to jedno dopoledne nestačilo, čili toto není výtka 🙂 Líbilo se mi, že úvodní hodina se věnovala teorii a na konec byla možná diskuze. Sdílení s ostatními kolegy je vždy inspirativní. Olga Vokřálová ZŠ JAK Lysá n/L

Páteční dopoledne bylo opravdu moc fajn. Škoda jen, že jsem nemohla navštívit všechny nabízené hodiny. Musím říct, že se hluboce skláním před kreativitou kantorů v milovické škole. Všechny lekce, které jsem mohla vidět, byly skvěle připravené, kantoři byli více než vstřícní a na všech dětech byla při práci vidět radost a zaujetí. Opravdu klobouk dolů! Ráda bych ale poděkovala nejen kantorům, kteří nás nechali nahlédnout do své práce, ale i vedení školy, které konání akce umožnilo. Velký dík patří i Vám za skvělou organizaci, naplánování a realizování. Pokud byste uvažovali v budoucnu opět o nějaké obdobné akci, určitě se ráda zúčastním. Forma „náslechů“ v reálných vyučovacích hodinách mi přijde jako jedna z nejefektivnějších metod jak se přiučit od zkušenějších kolegů.

Jana Bajerová Vedoucí knihovny Lysá nad Labem

Chtěla bych Vám moc poděkovat za krásné, zábavné a užitečné páteční dopoledne v ZŠ Milovice. Upřímně, v takové škole bych byla určitě moc ráda a přála bych ji všem dětem. Ani jsem neměla své trauma z „robotiky“, šlo to tak nějak přirozeně a paní učitelky nám ukázaly, jak se robotiky nebát. Nebo nebát se moc.

Štěpánka Zrcková Knihovna Lysá nad Labem

Inspirace robotiky ve výchově s praktickými ukázkami ve výuce s interakcí s dětmi pro mě byl úžasný zážitek. Sdílení zkušeností je za mne nejlepší způsob v profesním růstu kvalitního učitele.

Petra Hakenová ZŠ JAK Lysá n/L

Související obrázky:

Napsat komentář