Uvařte si

Bábovka bez mouky. Stačí vám na ní pudinkový prášek!

Tahle bábovka je fakt neuvěřitelná. Recept na ni existuje v mnoha obměnách. Obvykle neobsahuje žádnou tekutinu a je prostě zvláštní. My jsme recept vyzkoušeli za vás, ať nekupujete zajíce v pytli a trochu jsme ho doladili – aby se výsledný výtvor dal jíst. K našemu velkému překvapení je bábovka vážně výborná!

Ingredience:

4 vejce

půl hrnku oleje

půl hrnku cukru moučka

2 pudinkové prášky

4 lžíce solamylu (bramborového škrobu)

půl hrnku mléka

1 prášek do pečiva

Vezmeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s ostatními ingrediencemi do pěny. Bílek jemně přimícháme do směsi a vlijeme do vymazané a dobře vysypané (třeba hladkou moukou nebo kokosem, pokud chceme mít bábovku fakt bez mouky) bábovkové formy.

 

Pudinková bábovka

Obrázek 3 z 3

Pudinková bábovka

Následně pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Po upečení trochu popadne, z formy ji vyklápíme až po vychladnutí. Krájíme opravdu ostrým nožem, jinak se „žvejká“. Bábovka je velmi jemná a měkká. Určitě by jí prospělo, kdybychom do těsta přidali tvaroh.

Související obrázky:

Napsat komentář