Nepropásněte

Tajné triky herců odhalí česká Brienne ze Hry o trůny! Co děláte o víkendu?

Herecký workshopNedávno jsme vás informovali o možnosti poslat své ratolesti na letní tábor, kde se naučí leccos o natáčení filmu. Co když vás ale během čtení napadlo, že byste si i vy rádi okusili herecké řemeslo?

Filmovou hvězdou za 10 dní? Pošlete děti na originální letní tábor

Divadelní a filmová společnost Zity Kabátové, která sídlí v Praze, vám tu možnost jistě dá. Co děláte o víkendu? Pokud ještě nemáte program, poslední volná místa na Víkendovém hereckém workshopu v termínu 27.5. – 28. 5. 2023 čekají zřejmě právě na vás.

Co je náplní workshopu?

Praktická a teoretická průprava herectví, rétorika, výuka správné artikulace, pohybová a hlasová cvičení, herecké etudy, práce s textem, individuální i kolektivní improvizace.

Workshop je určen amatérským hercům, divadelníkům, ale i začátečníkům, kteří si chtějí herecké umění vyzkoušet.

„Chcete mít úžasný zážitek se svými přáteli, užít si super víkend, pořadně se zasmát a zablbnout si. Už tento víkend s lektorkou, která vás zbaví ostychu i trémy. Volejte 607 975 904!“ vyzývá i jednatelka DFSZK Pavlína Křepelková.

Herecký workshop

Kdy, kde za kolik?

Lektorka Lucie Kožinová, jinak též herečka, dabérka a režisérka českého znění, se vám bude věnovat celý víkend 27.5. – 28. 5. 2023, jak v sobotu, tak v neděli program začíná v 10 a končí v 17 hodin, přičemž do tohoto času je samozřejmě započítána i pauza na oběd. Bývá zvykem, že herci obvykle před důležitým představením skoro nejí, ale zato po úspěšné premiéře či v rámci náročné divadelní zkoušky si jistě rádi něco dají.

Další herecké zajímavosti se jistě dozvíte, když se dostavíte na workshop, konaný v sídle Divadelní a filmové společnosti Zity Kabátové, tedy na adrese Lesnická 1, Praha 5 (zhruba 5 minut chůze od stanice metra Anděl a OC Nový Smíchov)

A cena workshopu? Původně 4 290 Kč, ovšem nyní už dostanete slevu a zaplatíte 3 290 Kč. Ať už se z vás stane nový herecký objev, nebo se jen pobavíte a naučíte něco nového, rozhodně vás čeká nezapomenutelný zážitek.

Kdo je Lucie Kožinová?

Chtělo by se říct, především – velký živel. Herečka komediálních i charakterních rolí.

Před kamerou sice neměla zase tolik příležitostí, ale přesto jste ji mohli vidět například ve snímcích Lidice, Rekvalifikace, Tajemství staré bambitky 2 či Vánoční příběh, kde nezapomenutelným způsobem ztvárnila ministryni, kterou Karel Roden omylem veřejně nazve velmi nepěkným výrazem.

Velké náhody, velké hvězdy a romantika převálcovaná humorem… Jaký je film Vánoční příběh?

Lucie se objevila též v řadě seriálů – kromě Ordinace v růžové zahradě 2 (ruku na srdce, kdo tam ještě nehrál? :)) či Modrého kódu, kde ztvárnila sestřičku, jsme ji mohli vidět také v Horákových (role uklízečky), v Doktorech z Počátků (zahradnice Sýkorová) či jako pošťačku v jednom díle Policie Modrava.

Co se týče divadelních rolí, jako mladá stanula na divadelních prknech například i se Stellou Zázvorkovou. Dnes ji můžeme potkat především v Divadle Radka Brzobohatého (například Řachatice v Čarodějnici Bordelíně), případně v představeních Divadla Ve VěžiDuet pro tři i Až uslyšíš moře.

V Divadle Radka Brzobohatého úřaduje Čarodějnice Bordelína: Rozpustilá pohádka s hezkým poselstvím

Pokud si nevybavíte její tvář, můžu vám ale zaručit, že její hlas už jste rozhodně „někde slyšeli“. Lucie Kožinová je totiž známá především z dabingu – jedna z prvních jejích velkých rolí byla Rochelle Redfield alias Johanna ve francouzském seriálu Helena a její chlapci. Mladší ročníky ji jistě budou znát coby český hlas Brienne z Tarthu ve Hře o trůny či coby hlavní hrdinku Jane v seriálu V těle boubelky.

Související obrázky:

Napsat komentář