Tipy na výletyVolný čas

Zvířecí podívaná a zábava v Zooparku Karlštejn

Zoopark najdete ve stejnojmenném městyse nedaleko nádherného středověkého hradu Karlštejn, přibližně 25 kilometrů od Prahy. Můžete Zoopark využít jako samostatný cíl cesty, nebo jej začlenit do většího výletu po okolí. Třeba na samotný hrad, nebo za nádhernými přírodními úkazy. Parkování je možné za poplatek přímo u Zooparku za závorou.

Podívaná pro všechny věkové kategorie

V Zooparku potkáte řadu exotických zvířat, které si můžete prohlédnout z opravdu bezprostřední blízkosti. Dominantou areálu jsou majestátní kočkovité šelmy, které často projíždějící vlak nechává absolutně chladnými. Vrtulník, který se při naší návštěvě prohnal nad Zooparkem, lvy zajímal mnohem více než lokomotiva či návštěvníci a z jejich odpolední siesty je probral. Mohli jsme si tak prohlédnout chřtán lvice při zívnutí, a musím uznat, že z blízkosti je to pohled opravdu impozantní. Kromě lvů zde z čeledi kočkovitých narazíte na tygry, a to i bílé, levharta, servala a další. Mimo ně uvidíte opice, pštrosa, jednohrbé i dvouhrbé velbloudy, bizony, dikobraza, pštrosa a jiné.

Legrace hlavně pro děti

Pro menší návštěvníky Zoopark nabízí také nafukovací skákací hrad, vzduchovou trampolínu, vláček, parádní skluzavku a také malou jízdárnu, kde je možné se projet na ponících různých velikostí, či dvouhrbém velbloudovi, a to samozřejmě s odborným doprovodem. Tyto atrakce jsou zpoplatněny. Navíc jako novinku mohou děti využít velkou prolézačku se skluzavkou, vestavěným domečkem, houpačkami, či lezeckou stěnou. Zoopark Karlštejn samozřejmě nabízí i občerstvení, ale za nás by mohlo být poněkud rozmanitější. Smažený sýr v housce, párek v bagetce či hranolky jsou sice klasikou, ale určitě ne dostatečným výběrem. Je možné, že po dlouhém uzavření z důvodu epidemiologické situace v zemi není nabídka kompletní, a tak se třeba ještě rozšíří.

Vstupné a ceník aktivit

Otevírací doba parku je od středy do neděle a to mezi 10 a 18 hodinou. V pondělí a úterý je Zoopark uzavřen.

Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti) – 300,- Kč
Dospělí – 120,- Kč
Děti od 3 do 15 let – 70,- Kč
Děti do 3 let – zdarma

Jízda na poníkovi – 50,- Kč
Jízda na velbloudovi – 100,- Kč
Skluzavka, vzduchová trampolína a jízda elektrickým vláčkem – 50,- Kč
Dětské hřiště – zdarma

Související obrázky:

Napsat komentář