Zajímavosti z kraje

Billa pomáhá kolínské nemocnici

Ani v současné době, kdy dochází k postupnému rozvolňování omezení, zdravotníci nepovolují v boji s nákazou covid-19. Obchodní řetězec Billa, který je od počátku pandemie zapojen do podpory zdravotníků prostřednictvím iniciativy Pomoc nemocnicím, pokračuje v dodávkách čerstvého ovoce a minerálních vod do nemocnic po České republice. Minulý týden zavezl pomoc hned do dvou nemocnic, jednou z nich byla Oblastní nemocnice v Kolíně, která v březnu byla nucena vyhlásit Stav Hromadného postižení osob.

Předání daru do kolínské nemocnice proběhlo ve čtvrtek 13. května. Jednalo se celkem o 4 palety s ovocem bohatým na vitamin C a 2 palety minerálních vod v celkové hodnotě přesahující 95 000 Kč.

„Jsme rádi, že se koronavirová situace zlepšuje, ale i tak jsme si vědomi toho, že nemocnice nemají vyhráno. Pomoc zdravotníkům v první linii je stále potřeba, proto se jim snažíme alespoň takto dodat energii a pokračujeme v dodávkách čerstvého ovoce a minerálních vod do nemocnic,“ řekla Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace Billa ČR.

Od zapojení se do projektu v březnu roku 2020 BILLA rozvezla do českých nemocnic už více než 25 tun ovoce.

Související obrázky:

Napsat komentář