Tyhle houby rostou. Vyzkoušejte jidášovo ucho
Jidášovo ucho (Auricularia auricula-judae) získala název díky svému tvaru, který připomíná lidské ucho. Houba je velmi oblíbená v asijské kuchyni a používá se především v polévkách, stir-fry jídlech a různých omáčkách.
Rozpoznání houby Jidášovo ucho je poměrně snadné. Má tmavě hnědý až černý povrch, navíc je hladká a lesklá. Má měkkou, někdy až gumovou, konzistenci a ne příliš výraznou chuť.
Záhadné případy PODCAST: Líbačka Donutilových v poli, falešný Kazma a odpuštění
Při sběru Jidášova ucha je důležité si být jistý rozpoznáním, abyste se vyhnuli sběru jedovatých druhů hub. Doporučuje se sbírat houby pouze z ověřených a bezpečných míst. Obvykle se nachází na bříze.
Recept na přípravu Jidášových uší může být velmi jednoduchý. Zde je jeden způsob, jak připravit Jidášova ucha:
Ingredience:
- 200 g Jidášova ucha
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu (rozmíchaného ve vodě)
Postup:
- Houby vařte cca 10 minut ve vodě.
- Rozřezejte houby na menší kusy.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek. Restujte ho asi 30 sekund.
- Přidejte houby a smažte je asi 2 minuty, dokud nezměknou.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a vařte ještě asi 2 minuty.
- Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Vařte do zhoustnutí omáčky.
- Hotové Jidášova ucha můžete podávat samostatně nebo jako přísadu do jiných jídel.
Pamatujte, že toto je pouze jeden z mnoha možných receptů na přípravu Jidášova ucha. Můžete experimentovat s různými přísadami a kořením, abyste se přiblížili svému vlastnímu oblíbenému stylu. Při vaření s houbami se vždy řiďte bezpečnostními pravidly a sbírejte je pouze z bezpečných zdrojů.
Tento text pro vás připravil Chat GBT – talkai.info