Volný čas

Duben je tady! Co můžeme ještě vysévat?

Byť je začátek dubna a jaro už také přišlo, za okny to tak ani omylem nevypadá. Naše zahrádky mnohde pokryl znovu sníh, anebo se ochladilo natolik, že práce na zahrádce nepřipadají v úvahu. Nevadí, můžeme alespoň předpěstovávat. Na co je nyní vhodná doba?

Pokud jste nezaseli, nebo vám nevzešli papriky, pak máte naprosto poslední příležitost k jejich výsevu. Vysévat můžete také rajčata. Pro ně je ještě teď, v dubnu, dobrý čas. Rostou rychle, tak nic nepokazíte, jestli je dáte až nyní.

Vysévat můžete také saláty, kedlubny, květák, dýně, všechny druhy bylinek, ale i květiny. Myslete jen na to, že nic z toho aktuálně nemůže do záhonu. Vše vyséváme jedině do pařníčků, folijovníků nebo skleníků.

Vysévat nyní lze také trávníky, nebo různé medonosné louky. To je asi jediné, co může jít přímo do země. Trávě mrazíky neuškodí. Na údržbu zahrady se vám pro jarní měsíce bude hodit také kvalitní sekačka.

Naopak s výsevem dýní, okurek, nebo melounů, které dáváme přímo do volné půdy, ještě chvíli posečkejte. Jedině melouny lze také předpěstovávat v pařnících. Ovšem doporučujeme jedině předpěstovávat v bytě. Venkovní pařeniště a fóliovníky by ještě pořád mohly promrzat. Na to raději dejte pozor. Melouny i okurky jsou na mráz enormně choulostivé.

Související obrázky:

Napsat komentář