Zajímavosti z kraje

Medvědí bráškové z večerníčku slaví 21 let!

Matěj, Kuba a Vojta se narodili 13. ledna 2000 v Českém Krumlově, všichni je můžeme znát z večerníčku „Méďové“. V době natáčení byli ještě malými medvíďaty, kdežto dnes z nich jsou opravdu statní medvědi. Dva z nich stále můžete navštívit na Městské hoře v Berouně, kde město nechalo vybudovat volně přístupné medvědárium.

Vzpomínka na Vojtu

Od 13. dubna 2016 můžete v medvědáriu obdivovat již jen Matěje s Kubou, nejmenší z brášků medvědů bohužel zkolaboval při koupání v bazénku, který medvědi rádi využívají, a zemřel. Každý rok gratulanti věnují Vojtovi tichou vzpomínku na den narozenin medvědích brášků.

Narozeniny v úzkém kruhu

Letos byli medvědi bohužel ochuzeni o svou každoroční oslavu plnou obecenstva, o své dobroty ale nepřišli. Dostali oblíbené hroznové víno, melouny a samozřejmě pořádnou porci medu. Dary jim donesla starostka Soňa Chalupová a místostarostové Michal Mišina a Dušan Tomčo. K narozeninám jim přijel popřát i režisér Václav Chaloupek, který s nimi natáčel zmíněný večerníček „Méďové“. Jak uvedl Václav Chaloupek na svém facebookovém profilu, medvědi jej opět poznali a chovali se tak, jako by se nikdy nerozloučili.

Provoz medvědária

Přímo u medvědího výběhu, který má téměř 25 arů, jsou vybudovány kasičky, do kterých je možné přispívat na chov medvědů, případně je možné využít speciálně zřízený účet veřejné sbírky. Město každý rok vyčleňuje částku přesahující milion korun na údržbu, krmení pro medvědy a další služby potřebné pro provoz medvědária. 

Za redakci přejeme medvědům jen to nejlepší a věříme, že příští narozeniny budou opět s pořádnou oslavou! 

Zde naleznete video z loňské oslavy 20. narozenin medvědů: 

Související obrázky:

Napsat komentář