Zajímavosti z kraje

Na vláčky do Mladé Boleslavi. Jejich výstavu mají v Templu

Ještě v prosinci můžete na výstavu s poetickým názvem „Velký svět malých vláčků“ konané v Městském paláci Templ v Mladé Boleslavi. Pokocháte se tam pohledem na provozní modelová kolejiště. Parta modelářů, pro něž se tento miniaturní svět stal významným koníčkem, Vám zde předvede svůj um a dovednosti při prezentaci své modelářské tvorby.

Můžete zde díky tomu obdivovat modely nejen současných vozidel českých i zahraničních železnic, ale také dnes již historických z doby Československých státních drah. Stejně jako ve skutečnosti i zde projíždějí vlaky typickou českou krajinou od města k městu, mezi vesnicemi, poli a hlubokými lesy a po vysokých mostech. A kromě současných precizních výrobků bude možnost si prohlédnout z dnešního pohledu starší a sběratelsky ceněné modely představující historický vývoj v tomto odvětví. Právě rozmanitost námětů a provedení jednotlivých výtvorů dělá z výstavy něco unikátního a na chuť si zde přijde opravdu každý.

Stavba kolejišť a železničních vozidel v sobě obnáší nejen pozorování skutečné železnice a okolního světa, ale především um přenést všechny tyto poznatky do zmenšené věrohodné podoby modelového kolejiště.

To vše bude doplněno historickými artefakty ze skutečné železnice…

Související obrázky:

Napsat komentář