Kutilské okénkoVolný čas

Jak lépe přivítat budící se jaro, než s panem Travňákem?

Vrhněte se s dětmi na tuto skvělou zábavu a vytvořte pana Travňáka, třeba i s celou jeho rodinkou! Příprava je jednoduchá a výsledný produkt může mít využití nejen jako dekorace.

Nachystejte si:

  • Silonky
  • Hlínu, piliny či kokosové vlákno
  • Semínka (můžete využít jak klasické travní, které projdou silonkami asi nejlépe, tak i řeřichu, pažitku, či velikonoční osení)
  • Na oči: knoflík, čtvrtku, nebo nalepovací oči
  • Na úsměv: provázek, nit, nebo opět čtvrtku
  • Na nos: nit
  • Nůžky
  • Lepidlo, či špendlíky
  • Fixy, tužku, gumu a případné další pomůcky k dozdobení

Nejprve jsi připravte hlínu, piliny, či kokosové vlákno. Nezapomeňte, že v případě stlačeného kokosového vlákna je nutné jej nejprve hodně zvlhčit, aby s ním bylo možné pracovat.

Ustřihněte spodní část silonek, nebo použijte silonovou ponožku, do jejíž špičky rovnoměrně nasypte semínka. Pokud jste, jako my, využili silonky s vyztuženou špičkou, doporučujeme si trošku pohrát s nasypáním semínek a vložit je spíše do té části, kde není zdvojený materiál silonek. Nyní položte na semínka hrst materiálu, který jste vybrali na výplň, a dosypte další množství podle toho, jak chcete mít pana Travňáka velkého. Nakonec punčochu zauzlujte, nebo zavažte provázkem či nití.

Nyní je na řadě tvorba nosu! Povytáhněte silonku na místě, kde chcete mít nos, společně s materiálem uvnitř a omotejte jej provázkem či nití.

Oči vytvořte například našitím knoflíků, nalepením očiček, nebo tak, že je nakreslíte na čtvrtku, vystřihnete je a na Travňáka nalepíte, nebo přišpendlíte. Čtvrtka může vlhnout při zalévání, když ale využijete rozprašovač, který budete směřovat přímo na semínka, bude vše v pořádku.

Na ústa použijte provázek, nit či opět čtvrtku. V dalších doplňcích vás omezuje pouze a jen vaše představivost, můžete vytvořit panu Travňákovi brýle, vousy, ručičky, či boty. V podstatě cokoli, co vás napadne.

Travňákovu hlavu nezapomínejte často zalévat. Pak už nezbývá než čekat a s dětmi se těšit, až budete moci dělat panu Travňákovi různé účesy.

Pokud semínka budou mít problém s proražením stonků skrze silonku, bude nutné jim maličko pomoci a prostřihnout jim opatrně cestu ven.

 

Info: fotografie se vzrostlými vlasy budou doplněny, jakmile bude náš pan Travňák vlasatý!  

Související obrázky:

Napsat komentář