Vyzkoušejte fantastické palačinky se smaženým ananasem
Klasické palačinky se sezónním ovocem, marmeládou, nebo nutellou známe všichni, co je ale trochu vylepšit? Ananas není variantou, po které by každý hned sáhl ve vztahu k palačinkám, nicméně zrovna tento druh ovoce je naprosto výtečný.
Na přibližně 10 palačinek budete potřebovat
- 250 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru (můžete vynechat, ale dodá palačinkám nádech)
- 1 špetku soli
- 150 g hladké mouky
- olej na smažení palačinek (lze použít i máslo)
Do mléka rozklepněte obě vejce, přidejte špetku soli a vanilkový cukr a za stálého šlehání metličkou či vidličkou přisypávejte hladkou mouku. Přidávejte ji pomalu a stále šlehejte, nevzniknou tak hrudky, které je pak těžší rozmíchat. Mouky můžete přidat i trochu více, aby bylo těsto tekuté, ale vláčné.
Rozpalte slabou vrstvu oleje na pánvi a postupně opékejte palačinky z obou stran. Každý je má rád jinak, nicméně pro správnou a skvělou chuť by palačinky měly zhnědnout po celé ploše.
Smažený ananas
- 1 ananas
- 4 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 a ½ kávové lžičky skořice
- máslo na smažení
Oloupaný ananas nakrájejte na přibližně 1 centimetr silné plátky, rozkrojte na čtvrtky a vykrojte střed, který je tvrdý. Můžete nabídnout i menším dětem, potom ale doporučujeme ananas nakrájet na malé kostičky. Smíchejte si v míse třtinový cukr a skořici, čtvrtky v této směsi obalte ze všech stran. Nechte v chladu přibližně 30 minut odpočinout a poté je zprudka smažte na rozpáleném másle.
Doporučujeme podávat se šlehačkou, nebo zkuste zdravější variantu s tvarohem.
Tip: Jako skvělou alternativu můžete také místo třtinového cukru a skořice použít jako směs rum, citronovou šťávu a med, který na ananasu krásně zkaramelizuje.