NepropásněteTipy na výletyVolný časZajímavosti z kraje

Barrand, Bedřich Smetana a vše pod Blaníkem? Zajímavé výstavy najdete v Benešově a ve Lhoticích

 

O tom, co v dubnu chystá Muzeum Podblanicka, jsme již informovali nedávno. Tehdy jsme se ale zaměřili jen na Vlašim. Ovšem pod muzeum spadají ještě dva další objekty – v Benešově a Čechticích. Jaké výstavy můžete najít právě tam?


Pokud byste měli cestu do Čechtic, navštivte Zámek Růžkovy Lhotice. Od 1. dubna zde najdete výstavu V chalupách pod Blaníkem, která nabízí pohled na život vesnic v regionu v 19. století. Jak probíhal jeden rok hospodáře? Jaké naši předci používali nástroje, jaká měli obydlí a co nosili na sobě?

Expozice nezapomíná ani na hudebního skladatele Bedřicha Smetanu, jenž jako dítě nežil pouze ve velkých městech, ale cizí mu nebyl právě ani venkov ve Lhoticích a na Podblanicku. Výstava bude otevřená až do 28. října.

Pokud ale zavítáte do pobočky Muzea Podblanicka na benešovském Malém náměstí, musíte si pospíšit o něco více. Doplněná putovní výstava oslavující slavného paleontologa a geologa Joachima Barranda a jeho práci, je zde totiž jen do 8. května. Kam až sahá copak Barrandien a co má společného s Podblanickem? A jak se o prehistorii dříve učilo ve škole? Odpovědi jistě najdete právě na výstavě. V muzeu pak dále můžete navštívit stálé expozice – Historie města Benešov a jeho okolí a Náš pluk.

Výstava – Joachim Barrande

Související obrázky:

Napsat komentář