Tipy na výletyVolný časZajímavosti z kraje

Divadlo Lampion následuje bílého králíka. Novinka „Alenko!“ má po premiéře

Nic netrvá věčně… Bohužel ani divadelní sezóna. V kladenském Divadle Lampion se s ní ale loučí stylově. V sobotu 11. června scéna uvedla poslední premiéru této sezóny. Představili zde dětským divákům inscenaci Petra Vodičky s názvem Alenko!, inspirovanou dílem Lewise Carrolla Alenka v říši divů. Divadlo představení popisuje jako hudebně voicebandové vyprávění o udržitelnosti a křehkosti snů, které jsou hnacím motorem lidského života.

V inscenaci Alenko!, která je vhodná pro diváky od 6 let, si zahrají Štefánie Šubová, Marie Jansová, Petra Majerčíková, Jan Strýček, Jiří Šponar a Jan Vejražka. Hudby se ujal Marek Doubrava a choreografie vytvořila Barbora Brandejsová, která také v minulosti s Divadlem Lampion již spolupracovala. Dramaturgie se ujal Matouš Danzer a výpravu má na starosti Barbora Čechová.

ALENKO!

Petr Vodička

Kdo ví, co se stalo? Kdo ví, co stalo se? Byl to sen?“

Připravte se!

Čeká vás pád do snové říše divů, kde platí úplně jiné zákony než doma, na hřišti, nebo ve škole. 

Následujte bílého králíka a volejte „Alenko“! 

Proč? Protože jste spadli na návštěvu do jejího snu, který je třeba pořádně prosnít, a co je nejdůležitější – nenechat si ho za žádnou cenu nikým a ničím vzít!

„Ten sen… Jako klubko hadů, jako na podlaze strop, jako mraky v bouři, jako myšlenky, když běží o závod.

Prý je to jenom pobláznění, jenže kdo dokáže beze snů žít? Jde vůbec beze snů být? 

Alenko?“

Kdy vyrazit do divadla?

Novinka s názvem Alenko! měla první reprízu hned v neděli 12. června, ovšem kdo to, podobně jako my ze Středočeského magazínu, zatím nestihl, může to směle napravit. Další představení, která jsou přichystána na pátek 17. června od 9:30 a 14 hodin, jsou již sice vyprodaná, ale lístky na sobotu 18. června od 10 hodin, jsou stále v prodeji na stránkách Divadla Lampion a přes GoOut. Vydáte se za bílým králíkem?

Představení Alenko! (Divadlo Lampion)

Související obrázky:

Napsat komentář